Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Erősebb magyar nemzet, erősebb
  2009-01-11 20:52:43, vasárnap
 
  Erősebb magyar nemzet, erősebb befolyás

Írta: Orbán Viktor volt miniszterelnök, a Fidesz elnöke
2009. január 10. 18:00



Orbán Viktor
Négy évvel uniós csatlakozásunkat követően Magyarországon is hódít a Nyugaton immár örökzöldnek ható vita: vajon fenyegeti-e nemzeti szuverenitásunkat az európai integráció? A nemzetállamok Európájában boldogulunk jobban, vagy egy európai szuperállamban?
Milyen szuverenitás létezhet olyan államban melynek minden vagyonát már elherdálták és idegenek uralkodnak úgy a kereskedelne, mint bel és külpolitikája felett??

Az Európai Uniót - ezt a bonyolult, leegyszerűsítő jelzőkkel leírhatatlan szervezetet - sok mindenért lehet és kell is jogosan kritizálni. Például azért, mert az uniós politizálás az elitek privilégiuma lett, elszakadt az európai polgároktól, és szinte képtelen az ő hétköznapi problémáikra adandó válaszok világos megfogalmazására.
Vagy éppenséggel azért, mert az európai intézmények nemegyszer mennek szembe - valóban képmutató módon - a saját maguk által vallott értékekkel, kockáztatva hitelüket az európai polgárok szemében. (Ilyen volt, amikor a bővítés menetében szemet hunytak egyes tagjelöltek súlyos hiányosságai felett, miközben mondvacsinált ürügyekkel előszobáztatják a sokkal felkészültebb Horvátországot.)

Magyar polgárokként azt is joggal vethetjük az unió szemére, hogy a 2004-es bővítés országainak a mai napig azért kell harcolniuk, hogy mielőbb megszűnjön az új tagállamokat számos tekintetben még ma is sújtó diszkrimináció.

Végre igazat mond Viktor. Az igazságot azonnal követi hosszas értekezés arról hogy valójában micsoda remek az EU, még negyedrendű tagjainak is.

Ám abban is van igazság, hogy hazánk csatlakozása óta a magyar polgárt sok szempontból az Európai Unió óvja - nem egy esetben saját kormányának politikájával szemben.

Észrevette már bárki ezt az oltalmat? Ha észrevette mondjon már csak egy példát amikor az EU bármit tett kurcsányiék ellen.

Az igazi védelmet persze a közös valutaövezethez való tartozás jelenti majd

Valóban majd, valamikor a 22. században talán...

Ne felejtsük el azt sem, hogy az Európai Unió - uralkodó társadalmi modelljének, a szociális piacgazdaságnak a fenntartásával - a globalizáció vadhajtásai ellen is védelmet tud nyújtani a tagállamok és polgáraik számára.

Könyörgöm csak egyetlen tényleges példával szolgáljon valaki ennek a blöffnek alátámasztására!!

Tapasztalataink alapján ma már tudjuk, hogy nem kell félnünk szuverenitásunk elvesztésétől. Azt hittük, hogy az Európai Unió erősebb és egységesebb. Ezzel szemben az élet szinte minden területén azt látjuk, hogy Európa valójában gyengébb, mint kellene. Az elmúlt hónapok válságai azonban minden eddiginél egyértelműbben mutatták meg, hogy Magyarországnak érdeke egy erős, cselekvőképes és szolidáris Európa. A magyar érdekek is azt kívánják, hogy jó néhány kérdésben közös megoldások szülessenek az EU-ban.

Fordítás: az EU egy impotens, cselekvésre képtelen nulla, de szuverenitásunk elvesztésétől nem kell féljünk MERT AZ MÁR RÉGEN BEFEJEZETT TÉNY.

http://www.mno.hu/portal/608298
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: megfogalmazására, csatlakozásunkat, alátámasztására, piacgazdaságnak, magyarországnak, előszobáztatják, szuverenitásunk, tapasztalataink, valutaövezethez, miniszterelnök, fenntartásával, magyarországon, diszkrimináció, horvátországot, leegyszerűsítő, egyértelműbben, szuperállamban, politikájával, külpolitikája, nemzetállamok, felkészültebb, cselekvőképes, elvesztésétől, mondvacsinált, tagállamokat, leírhatatlan, globalizáció, kereskedelne, polgárokként, csatlakozása, hiányosságai, problémáikra, szuverenitás, privilégiuma, polgároktól, negyedrendű, európai integráció, nemzetállamok Európájában, európai szuperállamban, uniós politizálás, elitek privilégiuma, európai polgároktól, európai intézmények, saját maguk, európai polgárok, bővítés menetében, sokkal felkészültebb, unió szemére, 2004-es bővítés, igazságot azonnal, magyar polgárt, esetben saját, Orbán Viktor, Európai Uniót, Európai Unió, MERT AZ MÁR RÉGEN BEFEJEZETT TÉNY,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Az idő elsodorja létezésünk  Paul David Tripp Április 24  Életművészet  Facebookon kaptam  Rögtön puha Mézes Krémes  Április 22. a Föld napja,  A lelki élet nem arról szól, ....  Facebookon kaptam  A fenyő nem szép fa, (...)  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Ahogy emelkedik a rezgés...  Minden szülő a lényével nevel.  Messziről jött ember  Mosolyogtál már ma?  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Szép estét  Alakot vált...  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Irgalom és ítélet  Beney Zsuzsa - Sirató  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Jó éjt  György napra  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Beney Zsuzsa - Tavasz  Amit átélünk,  A Mester kezének érintése  Ázzal aki csak szép  Naplemente  A lelki élet nem arról szól, ....  A lelki élet nem arról szól, ....  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Pillangó  A Föld napja  Emberként automatikusan értéke...  Facebookon kaptam Krisztina b...  Ma  Ahogy emelkedik a rezgés...  Facebookon kaptam  Az udvariasság alapja: önismer...  Kellemes esti időtöltést  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  A könnyek összegyűjtése  Föld napja április 22  Mosolyogtál már ma?  Facebookon kaptam  Amit átélünk,  Idézetek a barátságról  Rögtön puha Mézes Krémes  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A keserű igazság  Facebookon kaptam  Maradék idő  Esti kép  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  A fenyő nem szép fa, (...)  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Viharban csak az a fa marad ál...  Irgalom és ítélet  Búzaszentelés  Szent György napi hiedelmek, s...  Kellemes esti időtöltést  A fák lelke  Maradék idő  Alakot vált...  Facebookon kaptam  A Mester kezének érintése  Rögtön puha Mézes Krémes  Facebookon kaptam  Esti kép  Idézetek a barátságról  A könnyek összegyűjtése  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Jó éjszakát  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Muratáj  Bizonyos kulturális szint nélk...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ahogy emelkedik a rezgés... 
Bejegyzés Címkék
európai integráció, nemzetállamok Európájában, európai szuperállamban, uniós politizálás, elitek privilégiuma, európai polgároktól, európai intézmények, saját maguk, európai polgárok, bővítés menetében, sokkal felkészültebb, unió szemére, 2004-es bővítés, igazságot azonnal, magyar polgárt, esetben saját, példát amikor, igazi védelmet, közös valutaövezethez, szociális piacgazdaságnak, fenntartásával &#8211, globalizáció vadhajtásai, blöffnek alátámasztására, élet szinte, elmúlt hónapok, magyar érdekek, megfogalmazására, csatlakozásunkat, alátámasztására, piacgazdaságnak, magyarországnak, előszobáztatják, szuverenitásunk, tapasztalataink, valutaövezethez, miniszterelnök, fenntartásával, magyarországon, diszkrimináció, horvátországot, leegyszerűsítő, egyértelműbben, szuperállamban, politikájával, külpolitikája, nemzetállamok, felkészültebb, cselekvőképes, elvesztésétől, mondvacsinált, tagállamokat, leírhatatlan, globalizáció, kereskedelne, polgárokként, csatlakozása, hiányosságai, problémáikra, szuverenitás, privilégiuma, polgároktól, negyedrendű, tagjelöltek, éppenséggel, kormányának, elherdálták, politizálás, szervezetet, egységesebb, kurcsányiék, tekintetben, intézmények, cselekvésre, boldogulunk, szempontból, európájában, kockáztatva, örökzöldnek, országainak, modelljének, vadhajtásai, szülessenek, ürügyekkel, megoldások, értékekkel, tagállamok, észrevette, kritizálni, befejezett, nemegyszer, szolgáljon, hétköznapi, harcolniuk, szolidáris, megszűnjön, integráció, társadalmi, uralkodnak, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5313
  • e Hét: 19543
  • e Hónap: 30654
  • e Év: 184150
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.